Denna samling av ikoner från Lotus innehåller något från både 80-, 90-, och 2000-talet. Först ut är Lotus Esprit, en bil alla ville ha efter att världens mest kända fiktiva agent, James Bond, först framförde 1977 i filmen ”The spy who loved me”. Fem år senare, 1981, framförde han än en gång en specialbyggd Lotus, men då en Esprit Turbo, i filmen ”For your eyes only”.


1981 Lotus Esprit Turbo

Denna klarvita Lotus Esprit Turbo från 1982 kommer i ett bra bruksskick, redo för att åter charma medtrafikanter med sina popup-lysen, kilformade design och tidsenliga kombination av vit kaross med svarta detaljer. Bilen har en lång historia i Sverige då den importerades redan 1991. Det finns gott om information om bilen ute på internet och i annonsen har vi länkat till detta för den som vill läsa mer om bilen och dess historia.

1992 Lotus Esprit Turbo SE High-Wing

I kronologisk ordning och på andra plats är denna ovanliga 1992-års Lotus Esprit Turbo SE High-Wing. High-wing-modellen byggdes endast i 65 stycken exemplar och är en av de mer ovanliga Esprit-modellerna pga. sitt låga tillverkningsantal. Bilen kommer med ett lågt miltal på knappa 52500km och är i ett mycket fint skick. Detta är en perfekt Lotus för dig som söker något mer unikt ur modellprogrammet.

Lotus Elise 111

Sist men inte minst, eller jo, minst är den faktiskt, är en Lotus Elise 111 från 2001 med knappa 38000km på mätaren. Bilen är minst sagt spartansk, men en av Lotus mest körglada skapelser sedan Lotus 7. Med en torrvikt på ca. 700kg och 120hk är den som byggd för att stilfullt kastas runt hörn. Modellen är döpt efter Romano Artiolis, dåvarande styrelseordförande för Lotus samt Bugatti, dotterdotter Elisa. Bilen har fått diverse uppgraderingar och är idag högst redo att få komma ut på vägarna och skrämma slag på både medtrafikanter och passagerare!